14/9/08

Col·laborem amb la revista Tot amb nens

Cada mes fem una selecció de llibres per a nadons, nens i nenes, adolescents i joves que es publica a la secció «La biblioteca» de la revista Tot amb nens. Aquesta és la tria de llibres del setembre:










L’hora de… jugar, banyar-se, dormir. Ed. Combel
Llibres per a nadons. A partir de 0 anys
Tres llibres en què els nadons reconeixeran els hàbits del seu dia a dia. Fets amb suports diferents (cartró, roba i plàstic), els llibres expliquen històries quotidianes protagonitzades per tres animals que els més petits coneixen bé (un gos, un gat i un ànec).

La siesta, de Silvia Nanclares (aut.) i Elático (il.). Ed. Kókinos
Àlbum il·lustrat. A partir de 3 anys
Llibre d’edició molt acurada. S’hi encadenen textos rítmics i breus amb fotografies que transmeten sensacions de benestar pàgina rere pàgina. Quan el lector mira la imatge final, sent tota la tendresa que comparteixen els protagonistes d’aquesta història afectuosa.

Hi havia una vegada… Els contes de sempre. Llibre + CD. Ed. Eumo
Contes i llegendes. A partir de 6 anys
Recull de contes de sempre (En Patufet, La rateta que escombrava l’escaleta, Els tres porquets, La Ventafocs…) adaptats per fer que els nens i nenes d’ara s’ho passin d’allò més bé mirant les il·lustracions, llegint les històries i escoltant els adults que els les expliquen al CD que acompanya el llibre.

Les bruixes, de Roald Dahl (aut.) i Quentin Blake (il.). Ed. Empúries
Literatura juvenil. A partir de 8 anys
El protagonista d’aquesta novel·la és un nen que s’enfronta a les bruixes de tota Anglaterra només amb l’ajuda de la seva àvia. La màgia, les aventures i l’humor es barregen en una història plena d’enginy i sorpreses.

La invenció de l’Hugo Cabret, de Brian Selznick. Ed. Cruïlla
Novel·la gràfica. A partir de 10 anys
El llibre combina elements gràfics de l’àlbum il·lustrat, el còmic i el cinema per explicar una història plena de misteri situada a París durant els anys trenta del segle passat. És la història de l’Hugo, un noi apassionat per les figures mecàniques que s’emporta una estranya sorpresa quan aconsegueix reparar un autòmat que estava espatllat.