28/4/12

Contes i taller de Sant Jordi

Aquest Sant Jordi ha estat ben intens. A la llibreria i a la parada vam viure un dia del llibre espectacular. Va fer bon temps i tothom va sortir al carrer amb bon humor i ganes de regalar un llibre a algú especial. Així que vam intentar fer la feina de recomanar llibres concrets tan bé com vam poder, tot i que vam viure moments en què no hi havia espai per a la recomanació i esperem que els desencerts siguin pocs. Ja sabeu que es poden corregir, així que si no la vam encertar porteu el llibre que el canviarem per un altre triat amb una mica de tranquil·litat.


Com que el dia de Sant Jordi és impossible comptar amb temps per ensenyar i explicar llibres, vam celebrar la festivitat amb les famílies dissabte 21. Vam triar el llibre de la col·lecció Què celebrem? Sant Jordi, de Cruïlla, per introduir la celebració de la diada.


La llegenda de Sant Jordi, la vam explicar amb el pop-up del Lluís Farré i la Mercè Canals publicat per Combel. I, després, vam triar un parell d'àlbums de les últimes novetats traduïdes al català que ens han agradat molt: Més! d'Emily Gravett, publicat per Cruïlla i El rei Jan i el Drac, de Peter Bently i Helen Oxenbury, publicat per Joventut.


De la lectura vam passar al taller en què cada nen i nena va confeccionar la seva pròpia rosa amb un tros d'ouera, paper de cel·lofana vermell, un bastonet de broqueta i pintura verda.





Va ser un matí agradable i lluminós, ple d'històries, somriures i converses compartides.