2/12/12

Recomanacions d'advent. Dia 2: La jardinera














Recomanacions d'advent. Dia 2: La jardinera
La segona recomanació del nostre calendari d'advent literari és l'àlbum il·lustrat de Sarah Stewart i David Small, publicat per Ekaré, La jardinera.
La història narrada a l'àlbum se situa en plena Gran Depressió. El 1935, en plena recessió econòmica, una nena que viu amb els pares i l'àvia al camp és enviada a la ciutat, a casa d'un oncle que té un forn de pa i es podrà fer càrrec de la nena mentre no hi hagi ingressos econòmics a casa dels pares. La Lydia Gracia omplirà de vida el racó de ciutat on viurà i omplirà d'alegria les vides de la gent amb qui conviurà. El seu secret: un caràcter alegre i molta dedicació, la generositat i una passió contagiosa per la jardineria.
Els textos són tots cartes. A mesura que llegiu la correspondència que la nena envia a la família anireu descobrint com es transforma l'aparença del forn i el caràcter seriós de l'oncle. Tots aquests canvis els veureu en les il·lustracions a pastel i tinta de cada doble pàgina, amb contextos carregats de tonalitats ocres en què els personatges i elements destacats s'omplen de la llum que els dóna el blanc quan els envolta.
Aquesta història contagia somriures, alegria i ànims, és un raig d'esperança en l'època que estem vivint.