5/12/12

Recomanacions d'advent. Dia 5: Carta per al tigre




Recomanacions d'advent. Dia 5: Carta per al tigre
La cinquena recomanació del calendari d'advent del Pati de llibres és el llibre de Janosch, coeditat per Hipòtesi i Kalandraka, Carta per al tigre.
Quan l'ós se'n va a pescar, el tigre el troba a faltar, així que el tigre demana a l'ós si li pot escriure una carta que l'animi. L'ós ho fa, però dóna la carta en mà al tigre a la nit. El tigre, que ha trobat a faltar l'ós igual que el dia anterior, li demana si l'endemà pot enviar-li la carta una mica abans. L'ós se les haurà d'empescar per trobar un mitjà de comunicació que l'apropi al tigre quan són lluny. Parlarà amb diversos animals i entre tots acabaran per inventar el correu postal, l'aeri i fins i tot el telèfon.
Aquest àlbum amb format de primera novel·la curta il·lustrada és un d'aquells llibres que hauria de formar part de la biblioteca personal de tots els nens. El text combina diferents nivells narratius amb destresa i es complementa amb les imatges, també narratives, tot proposant jocs d'observació al lector mentre gaudeix de la lectura. Tant si el llegeixen sols els infants que ja saben llegir la lletra d'imprempta, com si el llegiu els adults amb ells o amb els més petits, trobareu que aquesta història d'amistat és una delícia, una obra carregada d'esperança, benestar i bellesa.