28/1/12

17 de març. Benvinguts al món del circ!


POSPOSAT AL 17 DE MARÇ
La Roser Ros està curant-se una pneumònia, així que posposem la trobada.
El 3 de març és Sant Medir, festiu a Sant Cugat, així que ens trobarem el 17 de març.

Dissabte 17 de març, entrarem de ple en el món del circ de la mà del Flic (el Festival de Literatures i Arts Infantil i Juvenil) i de la veu de la Roser Ros, de Tantàgora, que vindrà a la llibreria a explicar contes del circ i a parlar a les famílies de l'obra de Kveta Pacovska.

Aquí veureu una foto d'alguns dels seus llibres i el CD ROM d'Alfabet i Teatre de Mitjanit:

I entrant a l'enllaç podreu llegir en línia l'entrevista que li va fer en Philip Stanton a la revista CLIJ 207 el setembre de 2007:
http://prensahistorica.mcu.es/en/consulta/registro.cmd?id=1006944#infoejemplares



A més a més pengem, per anar fent boca, un parell de fotos amb els llibres, CD i DVD que parlen de circ dirigits a nens i joves que hem seleccionat per a l'ocasió. N'hi ha per a totes les edats i tots els gustos:

Si fes bon temps i lluís un sol al cel que ens escalfés el matí, podríem fer l'activitat al pati i ampliar l'assistència amb les famílies que no us heu pogut inscriure per falta d'espai. Però si veieu que el dia és fred, tenim l'aforament ple i només podran assistir-hi les persones que ja tenen la reserva de plaça confirmada.

Mantenim la plaça per al dia 17 de març a les famílies amb plaça confirmada per al 4 de febrer (trobada posposada).

27/1/12

Padres liberados, hijos liberados

“A tots els pares, en qualsevol lloc del món, que alguna vegada s’han dit a ells mateixos: Ha d’haver-hi una forma millor!

Així comença el primer llibre que van publicar l’Adele Faber i l’Elaine Mazlish, Padres liberados, hijos liberados, on les dues mares expliquen de manera senzilla com anaven posant en pràctica a casa les tàctiques apreses als tallers que organitzava el psicòleg infantil Haim Ginott per millorar les relacions pares-fills i fer més agradable l’ambient familiar.

Escrit de forma clara i propera, com si fos una novel·la, el llibre està ple de situacions quotidianes, reflectides amb molt sentit de l’humor, on veiem que és possible canviar a poc a poc la forma de comunicar-nos amb els fills.

La base és deixar de fer servir paraules que avaluen (evitar renyar, lloar i encasellar) per fer servir paraules que descriuen el que veiem o el que sentim, perquè conviden el/la nen/a a buscar les seves pròpies solucions als problemes. Un exemple: “Si a un nen li cau un got de llet, li diria: Veig que ha caigut la llet, i li donaria un drap. D’aquesta manera evito la culpa i remarco el que cal fer”.

Aquest llibre i els altres publicats per Faber i Mazlish treballen la manera com els adults ens relacionem amb els infants, que podem extrapolar a com ens relacionem amb altres adults. Són lectures que donen propostes concretes per millorar les relacions.

Alguns llibres d’Adele Faber i Elaine Mazlish publicats per l’editorial Medici que trobareu a les biblioteques i a les llibreries (per descomptat, al Pati de llibres!):

Padres liberados, hijos liberados. Guía para tener una familia más feliz

Com hem de parlar perquè els fills escoltin i com hem d’escoltar perquè els fills parlin

Cómo hablar para que sus hijos le escuchen y cómo escuchar para que sus hijos le hablen

Cómo hablar para que sus hijos estudien en casa y en el colegio

Cómo hablar para que los adolescentes le escuchen y cómo escuchar para que los adolescentes le hablen

Per saber-ne més:

http://www.fabermazlish.com/

17/1/12

Col·laborem amb Boolino recomanant lectures

Col·laborem amb boolino recomanant llibres per a prelectors, primers lectors, lectors i pares i mares.

Entreu a l'enllaç per veure la proposta que us fem aquesta setmana:






PRELECTORS
El carnaval dels animals / El carnaval de los animales
Dubuc, Marianne
Editorial: Joventut
Català: 9788426138255
Castellà: 9788426138248
PVP: 13.90 euros

Els animals es preparen per anar a la festa de carnaval. De què es disfressaran? Cada animal tria disfressar-se d’un altre animal i es fan uns vestits d’allò més enginyosos. A més, s’hi afegeixen altres personatges, com la Caputxeta Vermella, que hi va de “pastís de xocolata”, i unes flors que “no es disfressen però fan molt bona olor”. Els personatges, dibuixats i pintats amb llapis de colors (crayons), apareixen sobre fons blanc i són fàcilment identificables.
El carnaval dels animals és un llibre d’imatges de petit format (i gran volum!), amb pàgines flexibles que no es rebreguen, ideal per llegir i jugar des de ben petits. Continua la col·lecció d’imatgiaris amb fil argumental que Joventut va començar amb Davant de casa meva / Delante de mi casa, de la mateixa autora. El llibre, ple de sorpreses, arrenca somriures i rialles a adults i infants. Promet moltes estones d’alegria compartida.


PRIMERS LECTORS
Lletra a lletra / Letra a letra
Navarro, Àngels
Editorial: Combel
Català: 9788498256888
Castellà: 9788498256871
PVP: 22.90 euros

Us agraden els jocs d’enginy? No us perdeu aquest llibre! Lletra a lletra és un abecedari juganer. Cada lletra de l’abecedari proposa un joc diferent que comença al llibre i pot continuar fora d’ell, al lloc on el llegiu. Hi ha jocs d’observació, de construcció, laberints, il·lusions òptiques, propostes per despertar la imaginació, endevinalles, codis numèrics per desxifrar, embarbussaments, seqüències… Exprimiu-vos les neurones, per superar els reptes que us fa l’Àngels Navarro.
L’autora, que deveu recordar per un llibre singular, El llibre de laberints més gran del món / El libro de laberintos más grande del mundo (Estrella Polar / La osa menor), firma els llibres d’enginy més originals i atractius que es publiquen a l’Estat espanyol. Volem remarcar que Lletra a lletra té un treball de continguts rigorós, acompanyat d’una proposta gràfica plena de bellesa que combina fotografia amb il·lustració i una edició ben acurada.


LECTORS
Plou i fa sol, les bruixes es pentinen. Assortit de contes de bruixes (CD i llibre)
Veus: Ros, Roser; Barceló, Lola; MCGill, Patrícia; Porta, Laia; Rodríguez, Laura; Subías, Esther
Editorial: Tantàgora
Català: 9788493625610
PVP: 7 euros

Llibret + CD que reuneix contes de bruixes d’arreu de Catalunya (l’Alt Urgell, el Baix Aragó, la costa tarragonina…). Hi ha llegendes, rondalles, creences, contarelles… que us emocionaran tant que us posaran la pell de gallina i els pèls de punta! Els contes estan explicats per sis narradores de l’ANIN (Associació de Narradores i Narradors) que tenen procedències diferents, així que fan servir variants ben diverses de la nostra llengua. Les acompanya la veu de la cantant Laia Porta, que intercala entre els relats versions ben pròpies de cançons infantils populars conegudes de tothom. Deixeu-vos seduir per les històries de bruixes com «La caseta de xocolata», «La bruixa gat», «La Julivertina» o «Les trementinaires». Les recordareu per sempre més.
L’edició d’aquest llibret + CD, d’aparença senzilla, amaga en l’interior una selecció d’històries treballada amb cura, narrada amb passió i professionalitat, i acompanyada d’un treball musical original.


PARES, MARES I ALTRES ADULTS AMB NADONS PROPERS
Coser para los más pequeños es fácil
Jansdotter, Lotta
Editorial: Barbara Fiore
Castellà: 9788493677893
PVP: 24 euros

Sou traçuts amb les mans i voleu expressar la vostra creativitat? Aquest llibre us ofereix 24 projectes per fer des d’un nino de roba fins a una bossa per als bolquers. Hi trobareu fotografies dels projectes tal com queden acabats i els patrons per poder-los fer.
Lotta Jansdotter és una dissenyadora autodidacta d’origen escandinau que viu i treballa a Nova York. Les seves obres tenen sempre un punt genuí que les diferencia de qualsevol altra. Els dissenys amb què treballa són moderns, alegres i pràctics, molt funcionals. Us animem a treballar la creativitat en la vida diària amb els seus llibres, que trobareu editats en anglès. L’únic que ha estat traduït al castellà és aquest Coser para los más pequeños es fácil. Descobriu, també, tots els materials de papereria que ha dissenyat (postals, quaderns, enganxines…). Us encantaran.

7/1/12

Tornem a l'horari habitual



HORARI

De dilluns a dissabte
de 10 a 14 h i de 17 a 20 h.

Tel. 93 583 17 22
pati@patidellibres.com

Per estar informats del que anem fent…
Visiteu la pàgina web, el blog i la pàgina de facebook.

3/1/12

Construir joguines en família

Voleu construir joguines en família? Seguiu els passos que us proposen els autors juganers d'aquests dos llibres i jugueu tots junts!





Made to play!, de Joel Henriques, publicat per Roostbooks en anglès.




Com construir les teves joguines, d'Oriol Ripoll, Francesc Martín i Bernadette Cuxart, publicat per Estrella Polar en català i per La osa menor en castellà.