5/3/13

El 16 de març presentem... LES GALLINES DEL BATAT



Reserveu-vos el matí de dissabte 16 de març per venir en família a la presentació de l'últim Premi Vaixell de Vapor, que publica editorial Cruïlla: Les gallines del Batat i altres històries, escrit i il·lustrat per Victòria Tubau, a qui fins ara coneixíem com a il·lustradora de llibres d'altres escriptors.

Quan vam saber que havia guanyat el premi, vam somriure, perquè ara no només il·lustrava una història guanyadora del Premi Vaixell de Vapor, sinó que ella guanyava el premi com a escriptora. Fa uns anys Victòria Tubau va il·lustrar un original guanyador del Premi, L'herència, escrit per Jaume Cela, mestre i escriptor que us recomanem llegir, a qui vam tenir el plaer de rebre a la llibreria fa uns mesos presentant el seu àlbum il·lustrat Nil, amb il·lustracions d'Alba Garcia i Puig i publicat per SD Edicions.

Ens va fer il·lusió saber que una il·lustradora, que durant anys s'havia nodrit de moltíssimes històries infantils, havia fet el pas i s'havia animat a escriure un llibre per a nens i nenes, i a més a més, l'havia presentat a un dels premis més significatius de la lij, el Premi Vaixell de Vapor.

Així que ens veureu contentíssimes de poder presentar dissabte 16 de març, a les 12 h, Les gallines del Batat i altres històries. Comptarem amb la col·laboració de Marta Balaguer, una altra il·lustradora i escriptora de la lij a qui apreciem moltíssim, que farà la presentació de Victòria Tubau i del seu llibre, publicat en edició especial en cartoné amb el títol Les gallines del Batat i altres històries, un conjunt de relats que fan saltar el lector de la realitat a la fantasia amb la naturalitat amb què ho fan els nens diàriament.

Aprofitarem per preguntar-li a la Victòria com va viure el procés d'escriptura, si va presentar al concurs l'original ja il·lustrat o el va il·lustrar després i, també, com es va decidir que aquell original que ella va presentar al concurs amb el títol Els nens de la meva classe es publiqués amb un nou títol que destaca una de les històries que inclou aquest llibre ple d'humor i amb un toc surrealista, en què un nen explica com són els nens de la seva classe.

Us esperem al Pati de llibres dissabte 16 a les 12 h.