30/10/13

Receptes de pluja i sucre / Recetas de lluvia y azúcar



Enguany el Festival de poesia de Sant Cugat ha tingut com a referència infantil al Pati de llibres la trobada amb Eva Manzano i Mónica Gutiérrez Serna, autores del llibre Receptes de pluja i sucre / Recetas de lluvia y azúcar, publicat per Thule.


La trobada familiar va ser amb un grup reduït de persones amb qui les autores van establir un diàleg proper en què van anar explicant com van treballar en el llibre conjuntament amb l'editor de Thule, desvetllant anècdotes al voltant del llibre, com ara que quan el llibre ja es donava per tancat, l'escriptora va veure que hi faltava l'empatia entre les emocions recollides al receptari i ràpidament es va posar en contacte amb la il·lustradora per dir-li que no podia faltar-hi: "Que seria de tots nosaltres, de la vida, sense l'empatia?"


L'escriptora, Eva Manzano, ens va recomanar llegir el llibre a quatre mans o més, fent-ne una lectura compartida adult-infant i parlant conjuntament sobre tot allò que suggereixen els textos i les il·lustracions que aborden les diferents emocions humanes més significatives: temperança, simpatia, gratitud...



La il·lustradora, Mónica Gutiérrez Serna, ens va recomanar llegir els textos del llibre, anar a les il·lustracions i tornar a llegir els textos. D'aquesta manera podem veure com ella se centra en un moment concret del relat i deixa anar la imaginació per recrear pictòricament el que les paraules d'Eva Manzano li suggereixen. Cada lector en fa una lectura segons el moment en què llegeix el llibre.

Entreu als enllaços dels vídeos per veure i escoltar les autores, Eva Manzano i Mónica Gutiérrez Serna, parlant sobre el llibre al Pati de llibres:
Mónica Gutiérrez Serna... http://youtu.be/z5yeEfZvht


1 comentari:

sfer ha dit...

va ser un moment preciós i màgic. un veritable plaer haver pogut venir. moltíssimes gràcies a totes (i a l'editor de Thule, és clar...) :-)